Μπορζόϊ - Borzoi[Μπορζόϊ - Borzoi]

Επικοινωνία(ΦΠΑ Περιλαμβάνεται)
Μπορζόϊ - Borzoi
16386
Κατόπιν παραγγελίας

Πολύ καλή επιλογή για κάποιον που θέλει την συντροφιά ενός μεγαλόσωμου σκύλου με δυνατή προσωπικότητα και ενδιαφέρον χαρακτήρα.

Καταγωγή ράτσας: Ρωσσία   Ρωσσία
Άλλη ονομασία: Russian Wolfhound
Προσδόκιμος χρόνος ζωής: 10 - 12 Χρόνια

Ύψος: Αρσ. 78 cm | Θηλ. 72 cm
Βάρος: Βάρος 35-45 κιλά

Group: Hounds (σκύλοι κυνηγετικοί)
Χρώματα: καφέ άσπρο
Χρησιμότητα:Σκύλος Λαγωνικό όρασης - συντροφιάς κατοικίδιο
Ιδιοσυγκρασία: Φιλικό, δραστήριο, στοργικό

Περιγραφή

Τα Μπορζόι, ρωσικής καταγωγής χρησιμοποιήθηκαν ευρύτατα στο κυνήγι των λύκων. Χαρακτηριστικό η ταχύτητα τους, άλλωστε η λέξη Borjoi σημαίνει στα ρωσικά "γρήγορος". Είναι έξυπνα, ήρεμα και συντροφικά σκυλιά.
Όμορφος και κομψός σκύλος, μεγάλου μεγέθους με πολύ έξυπνες εκφράσεις. Το τρίχωμα είναι μακρύ, κυματιστό, σε χρωματισμούς μεταξύ καφέ και άσπρου. Ο Μπορζόι από κουτάβι, χρειάζεται τακτική περιποίηση και άθληση για να είναι σε καλή φυσική κατάσταση.

Συμβουλές για περιποίηση

Το Borzoi έχει μακρύ, λεπτό, μεταξένιο τρίχωμα, εύκολο στην περιποίηση. Αρκεί το συχνό βούρτσισμα και μπάνιο όποτε είναι απαραίτητο για τη συντήρησή του. Οι τρίχες ανάμεσα στα δάκτυλά του, θα πρέπει να κόβονται.

Θέματα σχετικά με την υγεία

Το Borzoi έχει ευαίσθητο στομάχι και συστήνεται να τρέφεται με δύο ή τρία μικρά γεύματα την ημέρα, παρά ένα μεγάλο. Αυτή η φυλή ζει συνήθως για 10 έως 12 έτη και κατά μέσο όρο δίνει 6 κουτάβια ανά γέννα.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης

Το Borzoi μπορεί να προσαρμοστεί στη ζωή σε ένα μικρό διαμέρισμα αν έχει την απαραίτητη καθημερινή βόλτα για άσκηση. Χρειάζεται χώρο για να τρέξει ελεύθερα, αλλά όχι χωρίς λουρί, γιατί έχει την τάση να απομακρύνεται όταν μυρίσει ή δει κάτι ενδιαφέρον. Ιδανικό θα ήταν να μπορεί να έχει πρόσβαση σε μεγάλο, περιφραγμένο, εξωτερικό χώρο.

Χαρακτηριστικά
Ενεργητικότητα5
Ανάγκη για άθληση5
Παιχνιδιάρικο5
Στοργικότητα 4
Φιλικό με παιδιά4
Φιλικό με ξένους3
Φιλικό με άλλα σκυλιά2
Φιλικό με άλλα ζώα1
Ικανότητα μάθησης5
Ικανότητα φύλακα 1
Προστατευτικό2
Περιποίηση3
Αντοχή στο κρύο5
Αντοχή στη ζέστη3
Σε διαμέρισμα3

Χρειάζεστε ένα λογαριασμό; Εγγραφή