Μπάσετ χάουντ - Basset Hound[Μπάσετ χάουντ - Basset Hound]

€490.00(ΦΠΑ Περιλαμβάνεται)
Μπάσετ χάουντ - Basset Hound
40166
Κατόπιν παραγγελίας

Προτεινόμενη επιλογή για όσους θέλουν ένα σκυλί μεσαίου μεγέθους. Το Basset hound, είναι ένας πιστός και πολύ φιλικός σκύλος. Ιδανικό για διαμέρισμα.

Καταγωγή ράτσας: Γαλλία  Γαλλία
Άλλη ονομασία: -
Προσδόκιμος χρόνος ζωής: 10 - 12 Χρόνια

Ύψος: Αρσ. 38 cm | Θηλ. 33 cm
Βάρος: Αρσ. 27 κ | Θηλ. 18 κ 27κ Max

Group: Hounds (σκύλοι κυνηγετικοί)
Χρώματα: Άσπρο/καφέ, άσπρο/καφέ/μαύρο
Χρησιμότητα: Σκύλος κυνηγετικός, όσφρησης
Ιδιοσυγκρασία: Φιλικό, συντροφικό

Περιγραφή

Σώμα μέτριου αναστήματος με κοντά πόδια, μακριά αυτιά και τρίχωμα κοντό, πυκνό αλλά όχι πολύ λεπτό. Τα συνηθέστερα χρώματα του είναι μεταξύ άσπρου και ανοιχτού καφέ, μαύρο, ξανθό. Τα Γαλλικά Μπάσετ Χάουντ (Basset Hound) φημίζονται σαν από τους καλύτερους ιχνηλάτες.
Παρότι δεν είναι πάρα πολύ έξυπνα, όταν μάθουν κάτι δεν το ξεχνούν ποτέ. Είναι ευκίνητα, γεμάτα ενέργεια αλλά όχι γρήγορα. Παρότι έχουν κοντά πόδια, χρειάζονται τακτική άσκηση για να αποφύγουμε την παχυσαρκία. Το Μπάσετ Χάουντ, είναι ένα σκυλί κυνηγιού, με ισχυρά φυσικά ένστικτα, τα οποία με τον καιρό ενδυναμώνονται. Πολύ καλή επιλογή για κάποιον που θέλει ένα πιστό σκύλο, πρόσχαρο και φιλικότατο με τα παιδιά ή άλλα κατοικίδια.

Συμβουλές για περιποίηση

Το Μπασέ έχει απαλό και κοντό τρίχωμα, που δεν απαιτεί πολλή συντήρηση. Χρειάζεται καλό βούρτσισμα με βούρτσα με σκληρή τρίχα και μπάνιο μόνο όποτε είναι απαραίτητο. Τα αυτιά τους πρέπει να διατηρούνται καθαρά και τα νύχια των ποδιών να κόβονται συχνά.

Θέματα σχετικά με την υγεία

Η διατροφή του Μπασέ θα πρέπει να είναι ισορροπημένη και σωστή. Η αύξηση βάρους προσθέτει ένα μεγάλο φορτίο στα πόδια και τη σπονδυλική στήλη αυτής της φυλής. Λόγω των μικρών ποδιών του και του μακριού, βαριού σώματος, το μπασέ είναι ευπαθές στην παράλυση. Επίσης, είναι επιρρεπές σε πρηξίματα στομάχου. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να παρακολουθούν προσεκτικά τη διατροφή αυτής της φυλής. Συνήθως, τα Μπασέ ζουν από 10 έως 12 έτη και κατά μέσο όρο δίνουν 8 κουτάβια ανά γέννα, αλλά δεν είναι σπάνιο να δώσουν και περισσότερα από 15 κουτάβια σε μια γέννα.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης

Το Μπασέ πρέπει να γυμνάζεται συχνά αλλά ασκήσεις με άλματα που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό στα κοντά του πόδια, θα πρέπει να αποφεύγονται. Μπορεί να ζήσει ευτυχισμένο σε ένα διαμέρισμα, αρκεί να έχει την απόλαυση τακτικών και μεγάλων περιπάτων.

Χαρακτηριστικά
Ενεργητικότητα1
Ανάγκη για άθληση1
Παιχνιδιάρικο1
Στοργικότητα 3
Φιλικό με παιδιά5
Φιλικό με ξένους3
Φιλικό με άλλα σκυλιά3
Φιλικό με άλλα ζώα3
Ικανότητα μάθησης2
Ικανότητα φύλακα 4
Προστατευτικό1
Περιποίηση2
Αντοχή στο κρύο3
Αντοχή στη ζέστη3
Σε διαμέρισμα5

Χρειάζεστε ένα λογαριασμό; Εγγραφή