Ανοιξιάτικος Καλλωπισμός

Πέμπτη 15 Μάρτιος, 2018

Ο σωστός καλλωπισμός του κατοικίδιου μας δεν αποτελεί επιλογή, αλλά επιτακτική ανάγκη. Ένα καθαρό σκυλάκι αντανακλά υγεία, ενέργεια και αυτοπεποίθηση! Την άνοιξη συνήθως, τα σκυλιά μας χάνουν τρίχωμα λόγω της αλλαγής του καιρού. Πολλοί κηδεμόνες καταφεύγουν σε grooming salons, επιλέγοντας να ξυρίσουν τη γούνα του σκύλου τους, προκειμένου να απαλλαγούν από τις τρίχες στο σπίτι τους ή και για να ανακουφίσουν το κατοικίδιο τους από τη ζέστη.

Τα περισσότερα σκυλιά δεν τα ζεσταίνει τα τρίχωμα τους, συνεπώς ελάχιστα χρειάζονται πραγματικά κούρεμα. Ένα καθημερινό βούρτσισμα θα βοηθούσε ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση της εποχιακής τριχόπτωσης.

Συχνές επισκέψεις σε κάποιον επαγγελματία dog groomer μπορούν να παρέχουν στο κατοικίδιο μας ένα πιο εξειδικευμένο grooming ανάλογα με την εποχή και τη ράτσα του. Το ξύρισμα δεν αποτελεί λύση σε καμιά περίπτωση, παρά μόνο αν το τρίχωμα του σκύλου είναι υπερβολικά κομπιασμένο, αφήνοντας ως μοναδική επιλογή το ξύρισμα.

Αν λοιπόν καταφύγουμε σε αυτή τη λύση, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί καθώς το τρίχωμα του σκύλου μας λειτουργεί ως μόνωση από τον ήλιο. Θα πρέπει να χρησιμοποιούμε αντηλιακό ακόμη και υπό σκιά για να μην προκληθούν δερματικά προβλήματα στο κατοικίδιο μας. Επιπλέον, ένα καλό σκεύασμα το οποίο περιέχει κιτρονέλλα θα βοηθούσε στην απώθηση των κουνουπιών, τα τσιμπήματα των οποίων πιθανό να προκαλέσουν αλλεργίες.

Το κατάλληλο κούρεμα για κάθε σκύλο επιλέγεται ανάλογα με τη ράτσα του και κατ επέκταση τον τύπο του τριχώματος του. Τα ημίαιμα σκυλάκια συνήθως κουρεύονται σε όλο το σώμα και τα πόδια αφήνοντας περισσότερο τρίχωμα στην ουρά και στο κεφάλι. Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορούμε να αφήσουμε 3-9 εκατοστά τρίχωμα (σώμα-πόδια) ανάλογα με τον τύπο του τριχώματος.

Συχνές επισκέψεις στον groomer μας παρόλα αυτά, θα μας βοηθήσουν να διατηρούμε πάντα το κατοικίδιο μας καθαρό και περιποιημένο, χωρίς κόμπους και άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις!  

Χρειάζεστε ένα λογαριασμό; Εγγραφή

Καλάθι Αγορών
Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο